Олигархът отказа да плати гаранция Игор Коломойски е един от най-богатите

...
Олигархът отказа да плати гаранция Игор Коломойски е един от най-богатите
Коментари Харесай

Спонсор на Зеленски арестуван за измами

Олигархът отхвърли да заплати гаранция 
Игор Коломойски е един от най-богатите украинци

Украинският милиардер Игор Коломойски, който беше основен покровител на президента Володимир Зеленски в президентската му акция през 2019 година, беше задържан по дело за машинация и пране на пари, съобщи Ройтерс.

Агенцията напомня, че това не са първите обвинявания против олигарха, който през 2021 година бе включен от Съединени американски щати в лист със глобени лица поради съмнения в корупция.

Шевченковският областен съд в Киев разпореди в събота Коломойски да бъде арестуван до 31 октомври, макар, че му беше дадена опция да бъде пуснат под гаранция против 500 милиона украински гривни (14 милиона долара), което той отхвърли да направи. Адвокатите му оповестиха, че приготвят обжалване. Според бранителите на олигарха правосъдното съвещание е извършено с редица нарушавания и не им е обещано време да съберат материали по случая.

Коломойски е един от най-богатите хора в Украйна и наставник на настоящия президент Володимир Зеленски - предприемачът финансираше шоуто на Зеленски и предизборната му акция през 2019 година. Преди президентските избори имаше доста разбори, че Володимир Зеленски действително е подставено лице на Коломойски, чийто медии са напрваили Зеленски звезда в страната, написа в тази връзка РБК-УКРАЙНА.

Президентът Володимир Зеленски разяснява сбито пред публицисти, че законите работят и благодари на украинските служби за “решимостта им да донесат правдивост ”.

Според отчет на Transparency International от 2021 година Украйна е втората най-корумпирана страна в Европа след Русия и е на 122-ро място в международен мащаб измежду 180 страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР